feel the nature - since 1953

Historie

Rond 1953 werd in Nederland een spraakmakende uitvinding gedaan. Jan Bosman vond een machine uit waarmee hennep, sisal en kokosvezels verwerkt werden tot kamerbreed tapijt. Geweven wollen tapijten vonden een oorsprong op dezelfde machines. Jabo werd bekend en beroemd.

Authentieke materialen versterken de sfeer in een ruimte. Dat maakt de Jabo tapijten zo sprekend en de collectie breed toepasbaar. Hun natuurlijke uitstraling, mooie patronen en voelbare texturen passen in eigentijdse en landelijke interieurs. Ontdek de charme van deze collectie, met zijn onvervalste karakter en sobere tinten. Echt Jabo.

Product ontwikkeling

Collectie
De collectie staat nooit stil. Producten die geruime tijd in collectie zijn maken plaats voor vernieuwingen. In elk tapijt op een verrassende wijze het natuurlijke effect. Echt Jabo.

Met een team van interne en externe specialisten wordt dagelijks gewerkt aan product- en kleurontwikkeling. Om uiteindelijk verrassende concepten te kunnen presenteren.

Productwaarden
Het uitgangspunt voor productontwikkeling is altijd gefundeerd op onze kernwaarden:
authentiek: Nederlands vakmanschap met oog voor detail
vooruitstrevend: Innoverende producten met levenslange duur
eerlijk: hoogwaardige kwaliteit met pure materialen

Waarom Jabo

Jabo geeft elke ruimte het juiste karakter. Dat is onze missie, onze plicht: het creëren van verrassende producten en afgepaste kleurconcepten om elke ruimte de juiste uitstraling te geven.

Daarbij is het bewustzijn van het belang van de juiste keuzes voor het tapijt of karpet van zeer groot belang. In hoeveelheid wellicht 20% van het interieur, maar in optiek en uitstraling een veel groter percentage.

Daarnaast zijn de maatwerkmogelijkheden legio. Wat te denken van maatwerkkarpetten: elk Jabo tapijt is te vervaardigen als karpet. Met een heel subtiele randafwerking of juist een luxueuze aanwezige bandering.